Inici   |   Obra publicada   |   Càrrecs professionals   |   Exposicions   |   Blog   |   Contacte

 

Càrrecs professionals

 
carrecs_3.png
Director de l'exposició Barcelona en el còmic. Saló del Còmic. Any 1988

Director de l'exposició Barcelona en el còmic. Saló del Còmic. Any 1988

2010-2017
Junt amb Pepe Gálvez, Toni Guiral, Juanjo Sarto (1950-2012), Norman Fernández Jaume Capdevila / KAP i, posteriorment, Jordi RIera, formen l’associació cultural Tantatinta, en la que ocupa el càrrec de secretari. L'associació té com a objectiu promoure les arts derivades del dibuix, en especial l’humor gràfic. Al 2011 té lloc la primera activitat amb la mostra CaricArt que té caràcter anual i que poc a poc es va estenent per el territori català.

2004
Participa en els tallers de còmic d’estiu que es fan a la Universitat Central de Barcelona dins del marc de Els Juliols de la UB.
Membre de la comissió de cultura del Col·legi de Periodistes de Catalunya fins el 2013. 

2003
 
Dirigeix la revista d’humor a Internet de periodicitat setmanal Humor Meu.

2000
El Col·legi de Periodistes de Catalunya li encarrega explorar les possibilitats d'un museu del dibuix que abasti els diferents models expressius: Humor gràfic, Còmic, Il·lustració, etc. Durant gairebé 10 anys es realitzen prospeccions en diferents poblacions de Catalunya (Salt, Mollerussa, Lleida, Mollet, etc…) sense èxit. El projecte, en el qual participen Toni Guiral i Pepe Gálvez, s'abandona en 2010 en aparèixer altres iniciatives similars.

1999-2000
 
Director de Angelitos Negros. Revista trimestral política feta a partir de l’humor gràfic amb una forta presència d’autors llatinoamericans.

1997
 
Realitzador tècnic de diferents revistes de còmics per a Planeta DeAgostini.

1994-1995
 
Director-coordinador del suplement infantil del diari Avui, L’Avui dels Súpers.

1990
 
Dirigeix la revista De la historieta. Publicació d’anàlisi i crítica de la historieta. La primera en llengua catalana.

1989
 
Membre del jurat del VII Saló del Còmic de Barcelona que atorga els premis als millors autors nacionals i internacionals.

1987-1988
 
Membre del comitè organitzador del VI Saló del Còmic de Barcelona.

1986
 
Director del setmanari juvenil Más Madera! produït per l’Editorial Bruguera.
Assessor tècnic d’Editorial Vanguardia (Nicaragua), per crear una línia editorial de publicacions infantils i juvenils. 

1982-1983
Professor en els tallers d'historieta realitzats a la Facultat de Belles Arts de Barcelona (Còmic i Educació Nivell 1) i per la Conselleria de Cultura d'Esplugues de Llobregat, dirigits a mestres i educadors. 

1983
Professor de tallers introductoris d'historieta organitzats per l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona a distints centres de BUP i FP de la Ciutat Condal.

1982
 
Director del setmanari d’humor en llengua catalana Cul de Sac.

1981
 
Membre del comitè promotor i coordinador del I Saló del Còmic i la Il·lustració de Barcelona.

1980-1986
 
President i conseller delegat d’Ediciones Saco Roto SA, empresa creada per l’equip Butifarra! per tal de poder editar i produir per a altres entitats. Coordina i dirigeix la col·lecció de diferents històries autonòmiques i locals. Història de les Balears, Història de Tarragona, Santa Coloma, Barberà del Vallès, Castelldefels, etc.

1977-1978
 
Membre del Colectivo de la Historieta, que funda la revista Trocha/Troya, una de les pioneres del còmic per a adults a Espanya. 

1975-1980 
Director coordinador de l’equip Butifarra!, dedicat a l’humor polític i especialitzat en aplicacions didàctiques de la història.

1974
 
Membre del consell de redacció de la revista d’humor Mata-Ratos.

 

Inauguració de CaricArt 2013 a Lleida. Aula Magna del Institut d'Estudis Ilerdencs. Roda de premsa. D'esquerra a dreta : Pau Echauz, redactor de la revista La Quera. Josep Borrell, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Lleida. Miquel Padilla, vicepresident de la Diputació de Lleida. Josep Castellà, president de la fundació Res Non Verba. Eulàlia Pagès, de Pagès Editors. Ermengol, director de la Quera. Alfons López, Secretari de la Associació Tantatinta, promotora de CaricArt i Josep Mº Maya, col·laborador de La Quera.

 
carrecs_5.png